Som el canvi necessari per avançar cap a:

Un municipi tranparent, obert a la participació de tothom i per tothom, de progrés social, cultural i econòmic, que debat sobre el seu present per crear un proyecte de futur compartit, ordenat, net i segur, acollidor i solidari amb els més dasafavorits, mediambientalment més sostenible. Un municipi republicà, ple de sobiranies. El nostre compromís: escoltar, compartir, debatre, estudiar, proposar i decidir plegats.

El canvi necessari

 1. Un Ajuntament tranparent, obert i que promou la participació:
  explicarem els comptes municipals periòdicament, promourem la participació i consulta als veïns i les entitats en la seva definició, avançant cap a ‘elaboració d’uns pressupostos participatius.
 2. Un municipi que aposti pel compromís social i cultural, apoderant la consciància de poble:
  promourem espais i activitats intergeneracionals entre escoles, casals i entitats juvenils, estarem al costat dels col·lectius que pateixen discriminació i les persones que pateixen dificultats. Apostem per l’esport de formació, inclusiu. Oferirem als joves un espai cogestionat per reforçar la seva vinculació al poble.
 3. Un municipi que permeti als veïns de treballar, donant suport a la generació de noves activitats econòmiques i reforçant les que ja hi ha:
  reforçarem els comerços actuals, promovent-hi formació per a joves i aturats. Facilitarem l’inici de noves activitats. Oferirem suport a l’empresa i a l’autònom i assessorament sobre serveis i subvencions. Apostem per un turisme de qualitat, esportiu, familiar.
 4. Un municipi ordenat, net i segur, amb la complicitat i el compromís de tothom:
  debatrem sobre millores urbanes, de mobilitat i senyalització, arreu dels nuclis de Mediona, i estudiarem mancomunar serveis de seguretat, neteja i gestió de recursos amb altres municipis veïns.
 5. Un municipi on es pugui viure amb dignitat i qualitat, en què l’habitatge sigui accesible i sostenible:
  donarem suport a la rehabilitació d’habitatges per facilitar un lloguer socialment digne i just. Obrirem un espai municipal per aproparpropietaris i llogaters.
 6. Un municipi mediambientalment sostenible i respectuós amb l’entorn natural:
  fomemtarem més energies netes al municipi i activitats en sinergia amb l’entorn natural. Apostem per la mobilitat compartida i l’intercanvi de recursos i serveis entre el veïnatge. Connectarem els nuclis de Mediona per permetre un desplaçament net, gaudint, sense risc, de l’entorn privilegiat que tenim.
 7. Un municipi republicà i sobiranista: adherirem Mediona a l’AMI.
  Promourem les sobiranies del dia a dia, com ara el consum de proximitat, les energies locals, la Banca Ética i la cooperació entre persones, entitats i municipis veïns.