Com serà el canvi que necessita Mediona?

Presentació a Sant Joan de Mediona

El passat diumenge dotze de maig, el nou grup polític Som Mediona-ERC, va presentar als veïns del municipi el seu equip heterogeni i multidisciplinar, així com també les seves propostes i eixos de treball.  I per fer-ho van escollir l’emblemàtica sala del teatre del Casal Medionenc, seu popular de la votació de l’u d’octubre.

Més d’un centenar de veïns van acudir a l’acte que va durar prop de dues hores i on va participar també la diputada del parlament i regidora de Gelida per ERC Lluïsa Llop. Ella va fer una breu aportació fent èmfasi sobretot a que des del municipalisme es va cap a la república i que el país necessita de pobles i viles governats per partits que no estiguin a favor del 155, sinó de partits republicans que representin el resultat de les urnes de l’u d’octubre.

El candidat a l’alcaldia Juli Silvestre, acompanyat de la resta de la llista i un nombrós grup de suport, van presentar-se personalment, mostrant un ventall de professions i experteses en gestió, comunicació, cultura i esports, per tot seguit exposar detalladament i amb molta il·lusió, el seu programa de treball basat en un ajuntament obert, transparent i participatiu, un municipi mediambientalment sostenible i respectuós amb l’entorn, on es visqui amb ordre, seguretat i netedat. Propostes com mancomunar serveis, participació ciutadana i compromís amb les entitats i comerços que formen Mediona, van ser algunes de les bases del seu speach.

Compromisos com que cap dels regidors deixarien la seva actual feina si sortissin escollits o que no s’augmentarà el pressupost de l’ajuntament per pagar sous, o bé que es seria transparent i clar des l’inici en els pressupostos, en la situació de l’ajuntament i en les opcions que hi hauran davant totes les propostes i inquietuds, van ser clarament exposats per alguns dels membres de la llista de Som Mediona-ERC.

I per tal d’exemplificar la pinya que fa el grup de suport, format majoritàriament per medionencs de socarrel, els onze candidats que estaven asseguts en un tamboret de cara al públic, van fer un pas enrere deixant el seu lloc a aquestes veïns de tota la vida, que actualment opten per estar en posicions de suport a la llista electoral. Diferents participants d’aquest grup, van exposar el perquè apostaven per aquesta opció política, donaven suport a llista des de dins i empenyien al primers candidats de Som Mediona- ERC.

Presentació a Sant Pere Sacarrera

A l’última estona hi ha haver molta participació del públic, en forma de preguntes i inquietuds que van anar resolent tot l’equip i es va acabar l’acte degustant unes suculentes coques casolanes i celebrant l’esdeveniment amb un brindis amb cava.