Risc alt d’incendi a Mediona

Incendi Santa Coloma de Queralt

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que les previsions indiquen que es podrà superar la temperatura màxima extrema a les hores centrals del dia durant bona part de l’estiu. Si a això li afegim un hivern i una primavera molt secs, i un creixement del sotabosc per les pluges de l’any passat, tenim un risc d’incendi alt durant aquest període.

A l’Alt Penedès hem arribat el mes de juliol al nivell 3 del Pla Alfa, que vol dir perill alt d’incendi. Aquest perill s’ha fet realitat en el terrible incendi dels darrers dies que ha afectat municipis molt propers de la Conca de Barberà i l’Anoia i en d’altres que han afectat Catalunya.

A Mediona tenim cinc plans activats que afecten els boscos, els camins i la vigilància: el PPI (Programa d’infraestructures territorials de prevenció d’incendis forestals), l’APF (Associació de Propietaris Forestals Serralada Prelitoral del Penedès), el GFS (Obertura de línies de defensa contra incendis forestals amb eliminació de restes in situ, en pista i d’accessibilitat), el PVI (Pla de vigilància d’incendis forestals) i l’ADF Mediona (Associació de Defensa Forestal).

Davant d’aquesta situació, fem una crida a la col·laboració i compromís de tothom per evitar situacions de risc a l’entorn forestal i, especialment, evitar fer foc al bosc o llençar qualsevol burilla des d’un vehicle, encara que sembli apagada.

Cal reforçar la prevenció i evitar qualsevol situació de risc.

Davant de qualsevol indici de foc o columna de fum, truca al 112.