La importància de reconèixer el paper de la dona

La situació de la dona segueix sent un tema actual, bàsicament per les constants notícies esgarrifoses i les dades injustes. Però malgrat se’n parli poc, es pot sentir el  despertar i el ressorgir femení que està vivint la dona. En la major part dels casos, el moment detonant és el naixement i la criança dels fills, quan es pren consciència del desencaix que hi ha entre la necessitat i el desig de la mare -i del fill!- amb la trista i penosa realitat de la societat patriarcal. És aleshores quan la dona es llança a emprendre i enceta un camí heroic, sense retorn.

Aquest mes a Mediona s’han preparat molts actes pel dia de la dona. Us encoratgem a participar-hi. Un dels actes programats en forma d’acció simbòlica és el de reconeixement, adreçada a tothom i especialment als homes, perquè es puguin prendre aquest espai per reflexionar i compartir públicament aquest reconeixement en forma de frase, carta, dibuix, poesia…tot és benvingut! tant si és anònim, genèric o si es dedica a una dona en particular. Aquest espai de reconeixement a la dona estarà situat a l’entrada del poliesportiu, un lloc de trànsit que alhora vol simbolitzar la discriminació de la dona en el món esportiu.

El nostre dia a dia està carregat d’impactes i referents on l’abús, la discriminació i algunes actituds masclistes estan normalitzades en la majoria de mitjans, així que el repte que ens proposem és el de crear un nou referent on puguem llegir i contemplar escrits i dedicatòries que ens inspirin i nodreixin a tots!